Vreemdgaan: een eigenschap van iemand met bindingsangst
Het is opvallend hoe mensen met bindingsangst vaker vreemdgaan dan mensen die geen bindingsangst hebben. Hier zijn logische verklaringen voor. Mensen met bindingsangst hebben schrik om zich aan hun partner te hechten. Zij willen hun vrijheid niet opgeven en daarom brengen zij meer tijd met vrienden door dan met hun partner. Als de partner gesprekken over de toekomst begint te voeren, dan is het hek helemaal van de dam. Mensen met bindingsangst willen, net omwille van de schrik om zich te hechten, geen plannen voor de toekomst maken. Niet zelden loopt een relatie af kort nadat de partner gesprekken aanging over de toekomst. Naast het vreemdgaan, de vrijheid niet willen opgeven en bang zijn voor toekomstplannen, ziet men ook nog aan mensen met bindingsangst dat zij zelden of nooit complimentjes zullen geven. Aan de partner iets positiefs zeggen, proberen zij te vermijden omdat zij er voor vrezen dat zij hierdoor de partner valse hoop geven.
Kortom, zowat alle tekenen van iemand met bindingsangst vormen de ideale basis om een relatie te doen mislukken. Nochtans kan men van bindingsangst verlost geraken mits de nodige tijd, het nodige geduld en de juiste aanpak.
Waarom zal iemand met bindingsangst vaker vreemdgaan?
Dat iemand met bindingsangst al vlugger zal vreemdgaan, is op zich niet zo verwonderlijk. Enerzijds geeft iemand met bindingsangst hiermee aan zichzelf aan dat hij/zij de partner niet echt nodig heeft, maar dat men net zo goed een andere partner kan hebben. Anderzijds zal iemand met bindingsangst vaak vreemdgaan met een partner die niet vrij is. Dit geeft dan de zekerheid dat de persoon met wie men vreemdgaat niet dichterbij zal komen.
Om misverstanden te vermijden dient wel te worden vermeld dat niet alle personen met bindingsangst automatisch vreemdgaan. En omgekeerd is het ook niet zo dat iedereen die vreemdgaat iemand is die problemen heeft met bindingsangst. Het is enkel een vaststelling dat vreemdgaan vrij regelmatig voorkomt bij mensen met bindingsangst.
Hoe pak je het vreemdgaan en de bindingsangst aan?
Niet alleen omwille van het vreemdgaan zal een partner iets willen ondernemen tegen bindingsangst, maar omwille van alle tekenen. Een relatie hebben en onderhouden met iemand met bindingsangst is quasi een onmogelijke taak. De partner van zijn/haar bindingsangst af helpen, is geen eenvoudige taak. Vaak zal er professionele hulp nodig zijn. Met Bachbloesems kan men mooie resultaten bekomen tegen bindingsangst. Bachbloesems zijn natuurlijke producten die er voor zorgen dat negatieve emoties omgebogen worden naar de positieve tegenpool. Een mix van Bachbloesems die specifiek is samengesteld om mensen met bindingsangst te helpen is Bachbloesem mix 45. Net zoals alle Bachbloesems is deze mix totaal ongevaarlijk om te gebruiken. Er zijn geen bijwerkingen en de bloesems kunnen in combinatie met medicijnen gebruikt worden.