Tips om met bindingsangst om te gaan, algemeen
Ondanks heel wat tips blijft bindingsangst iets moeilijk om mee om te gaan. Voor een relatie is bindingsangst vaak nefast. Beide partijen in een relatie hebben er hinder van. Voor de persoon die bindingsangst heeft, is het lastig om een relatie op te bouwen. Men ligt constant in een tweestrijd waarbij men zich afvraagt of men de stap wel of niet zou durven zetten. Voor de partner die geen bindingsangst heeft, is het ook geen sinecure. Het enige wat je kan doen, is hopen dat die bindingsangst zal over gaan. Echter, uit zichzelf zal bindingsangst niet over gaan. Daarom zijn enkele tips steeds welkom.
Wat als je zelf bindingsangst hebt? Enkele tips!
Hierbij volgen enkele tips om met bindingsangst om te gaan. Deze tips zijn bedoeld voor de persoon die bindingsangst heeft. Een eerste en meest belangrijke tip is dat men een gesprek met de partner moet durven aangaan. Voor iemand met bindingsangst is dit geen eenvoudige zaak, aangezien men liefst niet over gevoelens praat. Toch is het nodig dat je je partner inlicht over je bindingsangst. Alleen op die manier kan de partner begrip opbrengen voor wat je meemaakt.
Daarnaast is het aan te raden om, in overleg met je partner, een soort planning op te maken waarbij je tijd met je partner en tijd met je vrienden doorbrengt. Het is voor om het even welke relatie aan te raden dat beiden partners iets hebben dat zij alleen doen.
Ten slotte mag je jezelf niet wegsteken achter de bindingsangst. Ook al is het niet eenvoudig, toch moet iemand met bindingsangst zichzelf eens over de lijn halen en pushen om dingen met de partner te doen. Door geleidelijk aan eens iets met je partner te doen, ga je trouwens ervaren dat het allemaal niet zo erg is.
Tips voor de partner van de persoon die bindingsangst heeft
Als je partner bindingsangst heeft, dan kan je best ook wel wat tips gebruiken om uit de impasse te geraken. Wat heel belangrijk is en wat men voor ogen moet houden, is dat men zichzelf niet mag wegcijferen omdat de partner bindingsangst heeft. Waar moet je dan op letten? Eerst en vooral zorg je er best voor dat je je partner niet teveel gaat opeisen. Gun hem/haar de tijd met anderen en ga niet meteen eisen dat de partner meer bij jou moet zijn. Die tijd met anderen kan je heel geleidelijk aan afbouwen. Verwacht verder ook niet van je partner met bindingsangst dat die jou zal overstelpen met complimentjes en lieve woordjes. Door je verwachtingen niet te hoog te stellen, geraak je trouwens niet ontgoocheld.
Ten slotte doe je er goed aan om gesprekken over de toekomst te vermijden. En als je al eens iets wilt plannen, doe dit dan heel geleidelijk aan zodat de persoon met bindingsangst zich niet verstikt voelt.
Bachbloesems voor mensen met bindingsangst
Bachbloesems kunnen een prima middel zijn voor mensen met bindingsangst. Bachbloesems zetten negatieve emoties om in hun positieve pool. De Bachbloesems gaan er dus voor zorgen dat je angsten kan overwinnen, en dit geldt dus ook voor bindingsangst. Er bestaat een speciale mix die hierbij kan helpen, Bach bloesem mix 45.