Bindingsangst herkennen: waarover gaat het?
Als men een relatie aangaat, is het niet slecht dat men kan herkennen of iemand al dan niet bindingsangst heeft. Bindingsangst is de schrik die iemand heeft om zich te binden aan een partner. De schrik houdt vooral in dat men erg aan zijn vrijheid gehecht is. Het lijkt dus wel alsof iemand met bindingsangst twijfelt aan zijn/haar partner, maar in werkelijkheid wilt iemand met bindingsangst alleen maar zekerheid omtrent de vrijheid hebben.
Een typerend voorbeeld van bindingsangst kon men in 2011 bemerken bij George Clooney. Zijn toenmalige grote liefde verklaarde op een bepaald moment in een interview dat zij wou trouwen en een gezin starten met George. En wat bleek: enkele dagen later verbrak de acteur de relatie die toen al twee jaar aan de gang was.
Hoe kan je herkennen of iemand bindingsangst heeft?
Als men een relatie met iemand aangaat, kan men gauw herkennen of die persoon al dan niet last heeft van bindingsangst. Zo zijn er een aantal zeer typische kenmerken van een persoon met bindingsangst:
- Het verloop van de relatie wordt bepaald door de persoon met bindingsangst. Wat en hoe de dingen gebeuren, zijn bijna totaal afhankelijk van wat de partner met bindingsangst wilt.
- Iemand met bindingsangst zal nooit veel dingen over zijn/haar verleden vertellen.
- Er zit geen evolutie in de relatie, men komt geen stap vooruit.
- Er wordt zelden of zelfs nooit tijd met familie (zowel van jouw kant als van de andere kant) samen doorgebracht.
- Men vindt het geen probleem om samen met andere potentiële partners op stap te gaan.
- De hobby zal op de eerste plaats komen, en dan pas jij.
- De buitenwereld merkt maar moeizaam op dat jullie een koppel zijn.
- Denken of praten over de toekomst heeft een averechts effect.
- Iemand met bindingsangst is doorgaans heel goed in bed, maar de kans dat je na een vrijpartij nog aandacht krijgt, is gering.
- Iemand met bindingsangst is onzeker.
Bindingsangst herkennen: en dan?
Bindingsangst herkennen is één zaak, maar er iets aan doen is een enorme stap verder. Verwacht niet dat je bindingsangst zomaar op een knip kan oplossen. Heel vaak zal er professionele hulp nodig zijn om iets aan de bindingsangst te doen. Maar het feit dat men de bindingsangst reeds herkent, is al een grote stap.
Wat al jaren lang heel efficiënt blijkt te zijn bij het behandelen van bindingsangst zijn Bachbloesems. Bachbloesems hebben als taak om negatieve emoties aan te pakken. In die zin kan men met Bachbloesems heel wat bekomen als iemand last heeft van bindingsangst. Het voordeel is dat Bachbloesems compleet veilig zijn om te gebruiken en nooit bijwerkingen vertonen. Je raadpleegt best een ervaren bloesemtherapeut om de juiste bloesemremedie te bepalen die het meest bij jouw klachten past.