Een test voor bindingsangst: wat is het?
Wie een test wilt doen om na te gaan of men bindingsangst heeft, wilt hier mee nagaan of men problemen heeft om zich aan iemand anders te hechten. Mensen met bindingsangst hebben heel veel schrik om hun vrijheid te verliezen en intiem te worden met iemand. Vaak is de oorzaak van de bindingsangst te vinden in de jeugdjaren. Mensen die als kind niet de aandacht en/of de liefde kregen van hun ouders die ze van hen verwachtten, hebben later vaak te kampen met bindingsangst. Ook mensen die in hun jeugd vaak gepest werden, hebben op latere leeftijd vaak bindingsangst.
Hoe ziet een test voor bindingsangst er uit?
Aangezien bindingsangst een zware druk legt op een relatie, is het logisch dat partners een test willen doen om te meten of hun partner al dan niet bindingsangst heeft. Door middel van enkele vragen kan je nagaan of je partner al dan niet in aanmerking komt voor bindingsangst. Deze vragen vervangen geen gespecialiseerde consultatie en zijn enkel bedoeld als leidraad om uit te maken of iemand bindingsangst heeft.
- Vindt je partner het leuk om toekomstplannen te maken?
- Heeft je partner graag dat je op hem/haar rekent?
- Praat je partner regelmatig met jou over zijn/haar gevoelens?
- Kan je je partner gemakkelijk om hulp vragen als iets je niet lukt?
- Vertrouwt je partner jou?
- Vindt je partner het prettig als jullie met zijn tweetjes zijn?
- Zijn er onderwerpen waar je partner duidelijk liever niet over praat?
- Maakt je partner regelmatig tijd vrij voor jou?
- Vertelt je partner jou soms hoe leuk hij/zij het vindt bij jou?
- Zijn de momenten waarop je partner en jij samen zijn zalige momenten?
Hoe meer je op bovenstaande vragen met “neen” hebt geantwoord, hoe groter de kans is dat je partner bindingsangst heeft. In dat geval doe je er goed aan om het probleem met je partner te bespreken. Bedenk echter dat hiervoor heel wat geduld en overredingskracht zal nodig zijn.
En wat na de test voor bindingsangst?
Eens je via een test vaststelt dat je partner bindingsangst heeft, komt de nog veel belangrijkere vraag wat je er gaat mee doen. Bindingsangst is niet iets waar je moet mee leren leven. Men kan bindingsangst verhelpen, maar de weg om dat te doen is lang. Vaak is er professionele hulp nodig om tot goede resultaten te komen. Een behandeling kan men prima ondersteunen met Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten die negatieve emoties bij mensen wegwerken en deze ombuigen naar hun positieve tegenpool. Aangezien het compleet veilige producten zijn zonder bijwerkingen, kunnen deze zonder enig probleem aangeschaft worden. Er is voor mensen met bindingsangst een specifieke Bachbloesem mix samengesteld, namelijk Bachbloesem mix 45.